Monumentendag in Koekelare: kennis maken met de brouwerij

Volledige weergave

Gegevens van deze media

De brouwerij Christiaen heeft in de gemeente vele jaren de grootste werkgelegenheid geboden. In 1902 werkten er ongeveer 15 personen, maar er waren tevens 30 eigen of verplichte herbergen. Het industriële complex heeft omstreeks 1878 zijn huidig uitzicht gekregen.

In 1968 hield men op met brouwen in het bedrijf maar het fungeerde nog enkele jaren als depot voor een brouwerij uit Zulte, waarna elke activiteit er stilviel en het gebouw begon te vervallen. In 1981 werden de brouwerij en omgeving als beschermd dorpsgezicht geklasseerd. De gemeentelijke overheid kocht het gebouw aan en stelde zich de restauratie en renovatie tot taak. De brouwerij Christiaen werd een socio-cultureel centrum met verschillende ontmoetingsplaatsen, een raadszaal, de gemeentelijke bibliotheek en de Käthe Köllwitztoren.

Naar aanleiding van de Monumentendag is de brouwerij vrij toegankelijk op 09/09. Er zijn rondleidingen voorzien aan de hand van een uitgestippelde route en er is een diashow van de verbouwing en inhuldiging. Ook het in opbouw zijnde 'Museum van de Fransmans' kan men bezoeken.

Collectie:
Krantnaam

Het Laatste Nieuws

Dag
9
Maand
9
Jaar
1982
Onderwerp

Monumentendag 1982

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare

Organisatie

Gemeentebestuur, Culturele Raad, Diaclub 'Den Trekker'

Personen
Locatie
-