Opening voetbalstadion op de sportterreinen

Volledige weergave

Gegevens van deze media

SV (stormvogels) Koekelare speelde van bij zijn oprichting in competitie bij de KVBV. Aanvankelijk speelde men op een terrein van de hoeve Vansteenlandt langs de Belhuttebaan. Korte tijd later werd uitgeweken naar de Sterrestraat bij August Dereeper en daarna naar de Hoeve Aneca (Noordomstraat, waar tegenwoordig BPost is gevestigd). Van 1957 tot 1996 speelde SV Koekelare op een terrein van de familie Lootens langs de Ringlaan (nu AVEVE en Stalpaertstraat).

Op 25 augustus 1996 opent het voltallige schepencollege het nieuwe voetbalstadion bij de gemeentelijke sportvelden. Er is een kantine, twee oefenvelden en een hoofdplein voorzien. De terreinen worden samen gebruikt met VK Atlas ( recreatief bedrijfsvoetbal). VK Atlas transformeert naar VK Koekelare en gaat ook in de KVBV competitie spelen. Zo zijn er gedurende enkele jaren twee Koekelaarse voetbalverenigingen in de officiële competitie actief, dit tot het moment dat SV Koekelare ophoudt te bestaan.

Secretaris Robert Goethals, schepen Walther Holvoet, burgemeester Patrick Lansens, schepenen Anne-Marie Spriet, Paul Defoort en Johnny Huyghe onthullen het plaket.

Collectie:
Bewaarplaats

foto's klein, bak 11

Eigenaar

Hadock

Formaat

10x15

Kleur

kleur

Staat

**** goed

Reproductie
Bijschrift
Auteur

Defour Yves

Uitgever
Drukker
LandRegio
Gemeente

Koekelare

DeelGemeente

Koekelare

Gehucht
Personalia
Straten

Belhuttebaan

Periode

1980-1999

Datering
1996
Informatiebron

Koninklijke Voetbalvereniging Stormvogels Koekelare 1937 -1987, Koekelare 1987

Getuige

Lootens Bernard (°15 juli 1953), Koekelare, 2023

Inventarisnummer

F10111; F10112

Locatie
-