Klas van zuster Maria

Volledige weergave

Gegevens van deze media

Op klasfoto's uit de oude doos is het leuk om gezichten te herkennen. Een goede ziel heeft in een moeizaam geschrift de namen nagelaten op een briefje dat bij de foto was gevoegd. Zijn de namen niet altijd correct geschreven ze geven toch een goede indicatie van wie op de foto staat. De meisjes zijn zowat allemaal geboren in 1922. We schatten hun leeftijd op 11-12 jaar (vijfde of zesde leerjaar) en dus vermoeden we dat de foto gemaakt is in 1933 -1934.

Hoewel volop in de economische crisis zijn de meisjes sober maar zeer netjes gekleed. Sommigen dragen zeesluffers een soort plastiek sandalen die waterbestendig waren, allen dragen ze lange gebreide kousen. De meisjes op de voorste rij houden hun benen gekruist en de handen samengevouwen. De fotograaf en of de zuster hebben duidelijk instructies gegeven.

Bemerk ook de lange rozenkrans van Zuster Maria. Staand: Hindryckx Helena, Vanmassenhove Martha, Logghe Angele, Pollentier Maria, Debou Anna, Vandepoele Georgette, Maertens ?, Broucke (Vandenbroucke?)Yvonne, Vandooren Marcella, Sesier (?) Alice.

Zittend: Roselle Maria, Terryn Margarita, Willaert Marguerite, Perdu Alice, zuster Maria (Julia Ramon), Desender Maria, ??, ??, Dereeper CΓ©cile.

Collectie:
Bewaarplaats

Hadock, foto's klein, bak 4

Eigenaar

Haddock;

Formaat

10x15

Kleur

zwart-wit

Staat

**** goed

Reproductie
Bijschrift
Auteur
Uitgever
Drukker
LandRegio
Gemeente

Koekelare

DeelGemeente

Koekelare

Gehucht
Personalia
Straten

Kerkstraat

Periode

Interbellum

Datering
1934
Informatiebron

Achterkant foto

Getuige
Inventarisnummer

F03515

Locatie
-

Dit item werd gemarkeerd als onvolledig.
Indien u meer informatie heeft kunt u hier aanvullen.