Eenzelvigheidsbewijs van de notaris en zijn moeder

Volledige weergave

Gegevens van deze media

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Koekelare bezet gebied en de bewoners dienden net als Duitse staatsburgers over een Personalausweis of identiteitskaart te beschikken. Deze Eenzelvigheidsbewijzen waren tweetalig in het Duits en het Nederlands opgesteld.

De bewegingsvrijheid was beperkt en men moest aan de bezetter toestemming vragen om zich buiten de gemeente te begeven. Notaris Louis Masureel kreeg uit hoofde van zijn beroep toestemming om zich naar Moere, Zande, Ichtegem, Vladslo, Beerst, Keiem, Stuivekenskerke, Eernegem, Bekegem en Zerkegem te begeven. Deze toestemming is in het Frans op zijn Personalausweis genoteerd. https://www.souvenhiers.be/Media/Detail/1294

Dit Personalausweis is samen met dat van zijn moeder Marie Louise DeSnick bewaard. Marie-Louise was een dochter van burgemeester Robert DeSnick, haar zuster Elisa huwde met brouwer Hector Christiaen. Marie-Louise was de weduwe van 1) dokter Constant Masureel en 2) dokter Karel de Gheldere: https://www.souvenhiers.be/Media/Detail/1168.

Collectie:
Bewaarplaats

Hadock, foto's klein, bak 4

Eigenaar

Hadock; originele documenten bij Luc Masureel

Formaat

14,5x20

Kleur

sepia

Staat

**** goed

Reproductie

fotokopie

Bijschrift
Auteur
Uitgever
Drukker
LandRegio
Gemeente

Koekelare

DeelGemeente

Koekelare

Gehucht
Personalia
Straten
Periode

1914-1918 (Eerste Wereldoorlog)

Datering
1916
Informatiebron
Getuige
Inventarisnummer

F03507, F03508, collectie BP

Locatie
-