Het antieke meubel voelt zich thuis in de Houtlandhoeve

Volledige weergave

Gegevens van deze media

We hebben een afspraak met Franky David en wanneer we aan de Houtlandhoeve komen is de verrassing groot: waar 5 maanden geleden nog 2 groezelige boerenstulpjes stonden aan te leunen tegen een varkenshok, uitkijkend op een vervallen schuur met een koeienstal, is een fraaie antiektoonzaal verrezen met bijhorende taverne-cafetaria en woonvertrekken. Op 01/05 is de officiële opening en de Houtlandhoeve wordt een juweel van een kader waar de landelijke antiekmeubelen als nergens anders tot hun volle recht zullen komen.

Franky David is een geboren en getogen Koekelarenaar, die begon als fabrikant van plastieken producten, maar in de jaren 1980 overstapte naar een verkoopzaal aan de Atlasstraat in Koekelare en waar de verhandelde goederen in de richting van antieke meubelen ging. Franky kocht de vervallen hofstede van Barones Mevr. de Lichtervelde en kon beginnen aan de restauratie en verbouwingen.

Antiek ligt nog goed in de markt in het genre waarin David zich specialiseert: meubelen uit de 17e, 18e en 19e eeuw in Franse en Vlaamse stijl die vooral uit Frankrijk komen. Hij heeft klanten van over gans België en ook daarbuiten.

De 120m² grote toonzaal wordt vervolledigd met een stemmige taverne, waar streekbiertjes, versnaperingen, roomijs.... aangeboden worden.

Collectie:
Krantnaam

Tips

Dag
30
Maand
4
Jaar
1987
Onderwerp

Antiek in de Houtlandhoeve

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare - Carrestraat 6

Organisatie

Franky en Olga David-Ameel

Personen

David Franky, Ameel Olga, Barones Mevr. de Lichtervelde

Locatie
-