Burgemeester Lootens plant een boom die 100 meter hoog kan groeien!

Volledige weergave

Gegevens van deze media

De "Koekelaarse Boomplantingsdag" stond in het teken van een samenwerking tussen het gemeentebestuur en het Ministerie van Landbouw, afdeling Waters en Bossen. Het gemeentebestuur stond in voor de verfraaiing van de nieuwe parking naast de pastorie, terwijl Waters en Bossen de gelegenheid bood om een bezoek te brengen aan het Arboretum langs de Bovekerkestraat.

Er werd eerst een receptie aangeboden in het gasthof "De Kroon" waar burgemeester Lootens zijn volledige instemming gaf met dit initiatief, het Gulden Boek werd getekend dat voor de gelegenheid versierd was met de tekening van een berk en een vers uit een ballade van Raf Seys.

Vervolgens plantte burgemeester Lootens een eik (Quercus Frainette) op de nieuwe parking. Deze mooie soort eik is moeilijk te vinden en wordt groter dan andere, heeft een breder blad en is zeer goed geschikt voor een groot terrein. Na 50 jaar kan hij een hoogte van 40 meter bereiken.

Vรณรณr het geleid bezoek aan het Arboretum (groeiplaats) had burgemeester Lootens de eer een 'Californische reuzeboom' te planten, een boom welke aan de Westkust van Amerika een hoogte van 90 ร  100 meter kan bereiken, doch hier slechts tot een normale hoogte groeit. J. Jonckheere, rijksingenieur van Waters en Bossen, gaf een toelichting wat betreft het doel en de inhoud van het Arboretum.

Collectie:
Krantnaam

De Oude Thouroutenaar - Het Nieuwsblad - De Zweewacht - Onbekend

Dag
27
Maand
3
Jaar
1970
Onderwerp

Koekelaarse Boomplantingsdag

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare

Organisatie

Gemeentebestuur - Ministerie van Landbouw, directie Waters en Bossen

Personen

Lootens Etienne, Seys Raf, Jonckheere J., Vandecasteele Urbain

Locatie
-