Jong poëzietalent Miranda Ingelbrecht wint wedstrijd

Volledige weergave

Gegevens van deze media

Jaarlijks organiseert de VZW Jeugd en Poƫzie Soetendaelle Marchtem een poƫziewedstrijd en de 14e editie werd dit jaar door Miranda Ingelbrecht, uit de Zuidstraat in Koekelare, gewonnen.

Miranda (18) volgde les aan de basisschool in Ichtegem, studeerde daarna 4 jaar in Koekelare in de richting wiskunde en nog 2 jaar aan het Sint-Jozefsinstituut in Torhout. In 1994 koos Miranda voor de opleiding logopedie in Gent.

Het is de vierde keer dat ze deelneemt aan de poƫziewedstrijd en behaalde telkens derde prijzen, maar dit jaar behaalde ze drie eerste prijzen.

Een gedicht schrijven op rijmen vond ze echt moeilijk en ze is er later van afgestapt. Nu won ze de eerste prijs met haar gedicht "Bij Brandende Giraffen" waarin ze haar impressies probeert te verwoorden van het schilderij 'Brandende Giraffen' van Dali (zie kader in krantenartikel). Miranda wil op een 'sprachƶkonomische' wijze schrijven: ze wil met zo weinig mogelijk woorden zoveel mogelijk vertellen.

De jury wordt samengesteld door mensen die een jaar ouder of een jaar jonger zijn dan de kandidaten die schrijven onder een pseudoniem.

Collectie:
Krantnaam

Onbekend

Dag
0
Maand
12
Jaar
1994
Onderwerp

Miranda Ingelbrecht wint poƫziewedstrijd

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare - Merchtem

Organisatie

VZW Jeugd en Poƫzie Soetendaelle Merchtem

Personen

Ingelbrecht Miranda, Ingelbrecht Jan, Vanthournout Rita, Ingelbrecht Jeroen

Locatie
-