Containerpark in Koekelare kreeg dit jaar al 20.000 bezoekers

Volledige weergave

Tags: Milieu

Gegevens van deze media

Na voorbereidend werk van schepen Meersseman en na een massa politieke strubbelingen kon schepen Eric Roose eind januari 1994 toch het containerpark openen. Dit gebeurde tot grote voldoening van de politici en van al wie ietwat groen- en milieuminnend is.

Net vรณรณr de jaarwisseling 1994-1995 zagen we Frans Ledaine als 20.000e bezoeker van het containerpark binnenrijden met een lading tuinafval en hij werd prompt in de bloemetjes gezet en kreeg een brandglas. Thuis sorteert Frans alle afval in aparte bakken en bijna wekelijks brengt hij een bezoekje aan het containerpark. Hij spreekt ook nog zijn waardering uit over het toezicht, de orde en de hulpvaardigheid van de gemeentelijke toezichters.

Trees Dupan, verantwoordelijke van het containerpark, houdt alle gegevens stipt bij en bezorgt deze aan landschapsarchitect Yves Defour die een gedetailleerd overzicht opmaakte. Koekelare haalt per maand 135.000 kg huisvuil op en dit kost 2,60 BEF per kg. De jongste aanwinst is de perscontainer en na 3 maanden moest 150.000 BEF betaald worden. De perscontainer moet de hoeveelheid grof huisvuil drastisch doen dalen.

"Niemand heeft nog redenen om te sluikstorten. Als dit toch gebeurt wordt er een onderzoek ingesteld en desnoods wordt de politie ingeschakeld" zegt gemeentelijk verantwoordelijke Yves Defour.

Collectie:
Krantnaam

Het Volk 24/12 - 27/12 - De Weekbode 30/12

Dag
24
Maand
12
Jaar
1994
Onderwerp

Containerpark

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare - Ambachtelijke zone

Organisatie

Gemeentebestuur

Personen

Ledaine Frans, Defour Yves, Roose Eric, Dupan Trees

Locatie
-