Marc Cobbaert is de nieuwe politiecommissaris

Volledige weergave

Gegevens van deze media

Marc Cobbaert (35) legde de eed af als nieuwe politiecommissaris van de gemeente Koekelare. Hij was vroeger veldwachter in Ichtegem en volgt nu Gilbert Ameel op als hoofd van de politie.

Na zijn humaniora en drie jaar politieschool volgde hij een jaar les aan de School voor Criminologie en Criminalistiek van het ministerie van justitie te Brussel. Daarna behaalde hij het diploma van licentiaat criminologie aan de Gentse universiteit. Hij was anderhalf jaar politieagent te Brugge en werd in 1984 veldwachter te Ichtegem. Op 07/01/1993 werd hij aangesteld als officier van de Gerechtelijke Politie en hulpofficier van de Procureur des Konings.

Het doel van een samenwerking tussen gemeentelijke politiediensten moet voor hem in de eerste plaats het onveiligheidsgevoel bij de bevolking proberen te verminderen. De gemeentepolitie moet proberen dit doel na te streven door lokaal te werken en vooral tijdens de dag een maximaal uren bereikbaar en aanspreekbaar zijn. Het kunnen aanspreken van een politieman die te voet door de wijk passeert stemt de bevolking meer gerust en tevreden dan 's nachts een politievoertuig te zien voorbij rijden. Nachtelijke patrouilles zijn moeten georganiseerd worden als daar een aanleiding toe is: bij risicovolle fuiven, in een periode van een verhoogd aantal inbraken....

De middelen en mensen die hij ter beschikking krijgt is een verantwoordelijkheid van de politieke overheid.

Collectie:
Krantnaam

Het Volk 17/12 - De Weekbode 23/12 - Het Laatste Nieuws 28/12

Dag
17
Maand
12
Jaar
1994
Onderwerp

Marc Cobbaert is nieuwe politiecommissaris

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare

Organisatie

Gemeentebestuur

Personen

Cobbaert Marc, Seru Rita, Ameel Gilbert

Locatie
-