Site Pyck was een voormalige fabriek van veevoeders gebouwd in 1929 en herbouwd in 1937 door Leon Pyck-Costenoble zoon en schoondochter van bakker-kruidenier Theofiel Pyck-Devreker.
Theofiel Pyck baatte een winkel uit in de Dorpstraat met daarachter een groot stuk braakliggende grond die doorliep tot in de toenmalige Rondomstraat nu Noordomstraat.
Hun huishoudster was Anny Cappan, weduwe van Charles Duweyn. Verder beschikte de firma over 3 vrachtwagens en had 6 tot 8 personeelsleden in dienst.
Na het overlijden van Leon werd het huis verder bewoond door zijn weduwe Zulma Costenoble en de twee zonen Odiel en Gilbert.
Gans de eigendom Pyck en het postgebouw ernaast werden in 1989 door de gemeente aangekocht. Het verkrotte woonhuis én het postgebouw worden afgebroken en vervangen door het sociaal woonproject "Langst de Platse"
In 2007 gaf de gemeente de opdracht het industriële gebouw te renoveren om onderdak te kunnen bieden aan:
Op 21 maart 2010 nam, in aanwezigheid van talrijke prominenten, de plechtige inhuldiging plaats van dit nieuw gemeentelijk juweeltje.
De geschiedenis van dit complex is reeds vroeger aangestipt in een paar andere Souvenhiers (www.souvenhiers.be) welke u kan inzien via onderstaande Hyperlinks.
https://www.souvenhiers.be/Media/Detail/1053?c=4&search=Rondomstraat&sorting=1
https://www.souvenhiers.be/Media/Detail/8609?c=5&search=pyck&sorting=1
https://www.souvenhiers.be/Media/Detail/5712?c=5&search=pyck&sorting=1
Hadock digitaal archief
De Wit Arthur
kleur
*** redelijk en zeer goed
De Wit Arthur, Koekelare
België
Koekelare.
Koekelare.
Dorpstraat, Sint-Jorisplein
2000-2020
Waarneming en mondeling.
Roels Gabriel, Moyaert Moniek, Lootens Bernard.
ACLA0144 tem ACLA0147