Jongeren trekken weg uit de stad

Volledige weergave

Gegevens van deze media

Oostende krijgt in demografisch opzicht elk jaar meer en meer te maken met een omgekeerde volkspiramide, wat inhoudt dat de basis (jongeren) bijna smaller uitvalt dan de top (ouderen). Deze tendens wordt nog eens extra versterkt door een steeds grote wordende emigratie van jongeren en jonge families uit het stadscentrum.

In 1993 zijn volgende gemeenten het meest geliefd bij de Oostendenaars die verhuizen: Bredene, Middelkerke, Brugge, Gistel, Oudenburg, Gent, Ichtegem, Koekelare en Nieuwpoort.

Opvallend is dat 74 jonge personen emigreerden naar Koekelare, terwijl er uit Koekelare niemand naar Oostende kwam wonen, en dan kan men zich de vraag stellen: Is het daar dan zoveel beter?

We vroegen het aan Johan Zwaenepoel en Ann Cuvée, die in november in het jonge en compleet vernieuwde Koekelare gingen wonen. Volgens Ann was het gewoon veel te druk in Oostende. Het verkeer, de massa's volk.... Ze wilden niet in een stad wonen en daarom namen ze het besluit om naar Koekelare te komen waar het rustig is en waar je toch als het nodige binnen bereik hebt.

Collectie:
Krantnaam

Tips

Dag
10
Maand
2
Jaar
1994
Onderwerp

Jongeren vestigen zich in Koekelare

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare

Organisatie
Personen

Zwaenepoel Johan, Cuvée Ann

Locatie
-