Zes op acht kinderen Leirman

Volledige weergave

Gegevens van deze media

De Eerste Wereldoorlog is in heel veel zaken een keerpunt geweest, onder andere de fotografie onderging een democratisering. Gezinsfoto's kort na de oorlog zijn vooral bij de meer gegoede families te vinden, geleidelijk komt daar verandering in. Boven op de familiale waarde geeft dit documentje ook een kijk op de vestimentaire gewoonten van die tijd. Op een strikje werd niet gekeken en de schoenen knopen was een hele karwei. Het waren nog geen baseballpetjes maar met een pet was de jongen op zijn zondags gekleed; een gilet en gouden horlogeketting was waarschijnlijk aan de plechtige communie verbonden.
We zien de jongens Germain (1909), Georges (1908), André (1903), Odiel (1905) en de meisjes Maria (1914) en Adrienne (1912) van het gezin August Leirman-Dulst die een houthandel uitbaatten op de wijk 't Kruiske. Michel (1918) en Godelieve (1921) vervolledigden dit grote gezin. Adrienne, gehuwd met bakker André Dewulf kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog om bij een beschieting van de tram.

Collectie:
Bewaarplaats

Hadock digitaal archief

Eigenaar
Formaat
Kleur

zwart-wit

Staat

*** redelijk

Reproductie

scan

Bijschrift
Auteur
Uitgever
Drukker
LandRegio
Gemeente

Koekelare

DeelGemeente

Zande

Gehucht

't Kruiske

Personalia

Leirman August, Leirman André, Leirman Georges, Leirman Germain, Leirman Odiel, Leirman Adrienne, Leirman Maria, Leirman Godelieve, Leirman Michel, Dewulf André

Straten

Zandestraat

Periode

1914-1918 (Eerste Wereldoorlog)

Datering
1918
Informatiebron
Getuige
Inventarisnummer

LB022

Locatie
-