Inwijding 2 nieuwe schoolgebouwen

Volledige weergave

Tags: Onderwijs

Gegevens van deze media

Op 11 november 1962 werden 2 nieuwe schoolgebouwen ingewijd in Koekelare, nl. Het Sint-Maartensinstituut en de Nieuwe middelbare school Sint Godelieve.

Hiermee vierde Koekelare de bekroning van vele inspanningen van het gemeentebestuur, het schoolcomité de geestelijkheid met aan het hoofd pastoor E.H. De Meester.

Het feestprogramma zag er als volgt uit:

09.00u: Ontvangst personaliteiten door burgemeester Lootens en leden van de gemeenteraad.

10.00u: Eucharistieviering opgedragen door pastoor De Meester in concelebratie. De kanselrede werd gehouden door Mgr. Vangheluwe, die handelde over de opvoeding van de kinderen en het vrij onderwijs in Koekelare.

11.00u: Stoet gevormd met vooraan de vlaggen van verschillende organisaties, de muziekgilde "Sint-Joris", jongens en meisjes van het vrij onderwijs, geestelijkheid en talrijke genodigden naar het monument van de gesneuvelden op de markt waar bloemen werden neergelegd en het lied 'Te Velde' en het Volkslied werden gebracht door de Sint-Jorisfanfare, gevolgd door het kruisgebed. Daarna ging men in stoet naar het Sint-Maartensinstituut waar Mgr. Vangheluwe het nieuwe gebouw inwijdde. Daarna volgde de wijding van de nieuwe klassen van de beroepsschool Sint-Godelieve.

12.00u: Middagmaal in "Ons Huis" met toespraken door de Heer Neyens namens het onderwijzend personeel en een dankwoord door pastoor De Meester.

15.00u: Feestzitting in het klooster, met nummertjes van de leerlingen en een toespraak van Mgr. Vangheluwe.

19.30u: Bonte avond met cabaret, dans en kaartwedstrijd en een bijeenkomst van lesgevers, ouders en leerlingen.

Collectie:
Krantnaam

De Oude Thouroutenaar 09/11-16/11 - Het Volk 13/11 - De Torhoutse Bode 16/11

Dag
9
Maand
11
Jaar
1962
Onderwerp

Inwijding schoolgebouwen

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare

Organisatie

Schoolcomité

Personen

E.H. De Meester, Mgr. Vangheluwe, Lootens Etienne, Jongbloet, Jonckheere, E.H. Notredaeme, E.H. Verstraete, E.H. D'Hoore, Zusters van Liefde, E.H. Picavet, E.H. Speijbrouck, Neyens Noël, Degeytere, E.H. Cosaert,

Locatie
-