De Koekelaarse Wijngilde bestaat 11 jaar en een van haar doelstellingen is het maken van fruitwijn en daarbij de nodige ondersteuning geven. In de wijnkelders van Amfora wordt opnieuw een lesavond gegeven over het aanmaken van de fruitwijn. Drijvende kracht achter deze wijngilde is stichter Lucien Dekeyser. Inmiddels heeft hij zijn lespraktijk doorgegeven aan Noël Elias en Roland Mares. Zij zullen vrijdag tonen hoe fruitwijn gemaakt wordt. Leden betalen 60 fr.; niet leden 90 fr.. Er volgt nog een tweede lesavond waarop men op een eenvoudige manier leert hoe men het zuur en de suiker kan meten om zo een om het even welke fruitwijn zelf te kunnen samenstellen. Deze avond wordt geleid door Martin Vandepoele.
De Weekbode 08/05 - Het Volk 15/05
Aanmaken fruitwijn
Koekelare
Koekelare
De wijngilde
Martin Vandepoele, Noël Elias, Roland Mares,Lucien Dekeyser