Nummerplaat van Koekelaarse soepkar onterecht) geflitst in Friesland

Volledige weergave

Gegevens van deze media

Willy Demuynck, uitbater van het Koekelaars soepbedrijf Dekeyzer, kreeg op 26/07 een telefoon van de politie van Luik om hem mee te delen dat ze zijn nummerplaat RGH-027 gevonden hadden. Ze hing aan een Opel Corsa die ze tegengehouden hadden. Hij ging kijken naar zijn 'soepkar', een Renault Express, en de originele nummerplaat hing er nog aan. De nummerplaat in Luik bleek vervalst.

Nietsvermoedend vergeet Willy het voorval tot hij een boetebrief van het 'Nederlandse Centraal Justitieel Incassobedrijf' (NCJI) in de bus krijgt. Deze brief stelt dat hij op 07/07 de maximumsnelheid op de autosnelweg Rijksweg A2-Oostbaan in Friesland met 6 km heeft overschreden. Er is een acceptgiro bijgevoegd met de aanmaning de boete van 60 gulden (bijna 1.100 frank) zo spoedig mogelijk te betalen. Daar heeft Willy absoluut geen zin in want op 07/07 stond zijn soepkar met nummerplaat RGH-027 thuis. Wat ook blijkt is dat de bewuste soepkar in juni niet op de baan is geweest want die was toen helemaal niet verzekerd. Willy moet nu wel een advocaat onder de arm nemen om het NCJI in gebreke te stellen.

De afgelopen weken keken nogal wat Belgen stomverbaasd toen ze in hun bus een identieke brief vonden van het NCJI. Blijkbaar worden nogal wat Belgische nummerplaten nagemaakt in het buitenland. De Nederlandse justitie zit wel heel verveeld met de zaak en de politie van Luik meldde ons na lang aandringen, weliswaar officieus, dat ze mede dankzij de zaak van de Koekelaarse soepbedeler heel dicht bij een doorbraak staat in het vervalste nummerplatendossier.

Collectie:
Krantnaam

De Weekbode

Dag
11
Maand
8
Jaar
2000
Onderwerp

Onterechte boete

Gemeente

Koekelare

Plaats

Koekelare - Friesland

Organisatie

Nederlands Centraal Justitieel Incassobureau

Personen
Locatie
-