"Seksuele intimidatie op het werk" blijkt geen alleenstaande zaak te zijn want het fenomeen brengt ook andere problemen met zich mee, zoals meermaals afwezigheid op het werk, het ondermijnt het zelfvertrouwen van de slachtoffers, brengt een lagere productiviteit en efficiëntie mee.....
Op 24/11 wordt er in het cultureel centrum een workshop georganiseerd door het 'West-Vlaams Instituut voor de Vorming van Overheidspersoneel en de Provinciale Werkgroep Emancipatiebeleid', met als thema: "Hoe kan een gemeente of OCMW een preventiebeleid opzetten inzake seksuele intimidatie?". De workshop richt zich tot vertrouwenspersonen, positieve actie-ambtenaren, verantwoordelijken personeelsbeleid en mandatarissen van plaatselijke besturen.
De organisatoren richten zich tot de plaatselijke besturen die in de eerste plaats het probleem van seksuele intimidatie bespreekbaar willen maken en in hun personeelsbeleid aandacht hebben voor het preventieve aspect van ongewenst gedrag. Een preventiebeleid inzake 'seksuele intimidatie' kan opgebouwd worden via een aantal nieuwe formele en informele procedures zoals een vertrouwenspersoon en een klachtenprocedure.
Het Volk 20/11 - Het Laatste Nieuws 29/11
Workshop
Koekelare
Koekelare - Cultureel centrum 'De Brouwerij'
West-Vlaams Instituut voor de Vorming van Overheidspersoneel en de Provinciale Werkgroep Emancipatiebeleid