Voor Vlaanderen feest, ter gelegenheid van 11 juli, gaat er een Vlaamse feestavond door in het gemeentehuis op woensdag 09 juli 1980 met toespraak van Marc Boey.
De feestdag van de Vlaamse Gemeenschap of ook de 'Vlaamse feestdag' genaamd is de officiële feestdag van Vlaanderen en een onofficiële feestdag in Frans-Vlaanderen op 11 juli. Tijdens het laatste weekend van juni wordt het startschot gegeven van een elfdaags feest ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag op 11 juli. Na het openingsweekend loopt de feestweek verder van 1 tot 11 juli. De slogan van deze elfdaagse campagne is Vlaanderen Feest!
Tijdens de Vlaamse feestdag staat de Vlaamse symboliek centraal. De Vlaamse leeuw als symbool gaat terug tot de graven van Vlaanderen in de 12de eeuw. De Vlaamse Leeuw als lied ontstond in dezelfde romantische tijdgeest als Hendrik Consciences roman ‘De Leeuw van Vlaanderen’. In 1973 werden voor het eerst door de Nederlandse Cultuurgemeenschap (voorloper van de Vlaamse overheid), de officiële symbolen van Vlaanderen erkend. De officiële Vlaamse symboliek zijn sinds 1990: de Vlaamse vlag, het wapenschild van Vlaanderen, het volkslied en feestdag van de Vlaamse Gemeenschap.
Affiches Hadock, map 1
Hadock
47x32
Kleur
goed
11-julicomité
Drukkerij Devriendt nv
Koekelare
Koekelare
Sint-Maartensplein
1980-1999
AFF 192